CiU, a l'oposició i en minoria a l'ajuntament de Sant Fruitós, va justificar ahir la seva abstenció perquè reclamava una esmena en aquest punt que inclogués l'enviament al jutjat del Vendrell d'un informe paral·lel al de Sarrate. Es tracta d'un peritatge fet prèviament per un altre equip de tècnics però que l'arquitecte municipal va invalidar perquè estava incomplet. El ple va rebutjar l'esmena.

La portaveu municipal de CiU, Mercè Casals, lamentava la decisió de no enviar tots dos informes. «Tan vàlid és l'un com l'altre», va dir, però sosté que «el segon (el de Sarrate) és més enrevessat, i seria bo trametre tota la informació de què disposem». Que un no estigui complet «no invalida tot l'altre treball que es pugui haver fet».

L'alcalde, Joan Carles Batanés, va argumentar que «no seria oportú» enviar aquell informe, que no s'ha arribat ni a pagar perquè es va acabar fent una resolució de contracte per incompliment de l'encàrrec. Dels quatre punts que es demanava que investigués, només en va respondre tres, i tot i la insistència de completar-lo, «no hi va haver resposta». A partir del contingut de l'informe que finalment s'enviarà al jutge, l'alcalde va dir que l'obra del Nexe «fa esborronar per la manca de rigor administratiu i procedimental», tot i que «el jutge dirà». D'altra banda, Casals va admetre que «es podria haver fet millor», però va situar l'obra en el context del Pla Zapatero, «que ens obligava a actuar en un temps rècord, i canviar coses sobre la marxa». Els altres grups, PSC i sobretot ERC, no van entrar en valoracions.