El ple de l'Ajuntament de Callús ha aprovat inicialment el projecte de remodelació del tram de passeig d'Anselm Clavé que va de la carretera de Cardona al carrer de la Font. La proposta, que va ser escollida a través d'una consulta popular, preveu reformar tota la part central del passeig amb jardineres que delimitin l'espai entre els vianants i els vehicles. La previsió és iniciar les obres d'aquesta cèntrica zona a la tardor amb l'objectiu d'enllestir-les a final d'any.

Per dur a terme el projecte, el consistori té una subvenció de 253.000 euros de la Diputació de Barcelona. Finalment, però, la reforma costarà més del previst i ascendirà al voltant de 290.000 euros, una diferència que, segons l'alcalde de Callús, Joan Badia, l'Ajuntament «assumirà amb fons propis o a través d'algun altre recurs», ja que considera que «s'ha de poder fer bé per tenir la qualitat necessària». Ara, el projecte està en fase d'exposició al públic perquè s'hi puguin fer les al·legacions i reclamacions pertinents. Un cop s'aprovi definitivament, el consistori licitarà les obres amb la intenció que comencin cap al mes d'octubre.

El projecte proposa intervenir en tot el passeig, però únicament a la part central, on es canviaria la totalitat dels arbres i l'enllumenat. S'hi mantindrà la circulació de vehicles, però, a través de jardineres, se separarà l'espai dels vianants del dels cotxes, i es crearan noves zones de relació. La proposta preveu mantenir els passos de vianants i les voreres existents.

El passeig d'Anselm Clavé, que està molt deteriorat, és en una zona molt cèntrica, on es concentren equipaments com el casal del poble i l'espai Godmar, a més de les escoles i l'ajuntament.