Volien fer un vermut totalment festiu, però, al final, una trentena d'ecologistes de l'entitat Prou Sal van acabar escenificant un funeral com a resposta a la decisió del jutge sobre els abocaments al Cogulló. Iberpotash hi podrà continuar abocant un any més, període que es pot allargar fins al juny del 2019. Els activistes van començar el seguici fúnebre a la colònia de la Botjosa, a tocar de les instal·lacions mineres, i van anar pujant pel camí que porta fins al Cogulló.

En una caixa negra que representava un taüt, hi havia cintes amb paraules com «aigua», «sentit comú», «territori» o «bon govern». Els ecologistes afirmaven que ahir, un dia després de la decisió judicial del TSJC, enterraven tots aquests conceptes. Un noi encaputxat i que portava una dalla representava la mort i acompanyava la resta de membres. Al final, el vermut es va acabar celebrant, però amb el lament que s'havia perdut un moment crucial de la lluita per posar fi als abocaments salins al Cogulló.

«Dubtem que en un any se solucioni i Iberpotash pugui portar la producció a Súria», va afirmar Jordi Iborra, membre de Prou Sal. «És una vergonya, també, perquè al Parlament, tots els partits menys la CUP van donar suport a l'empresa. Per tot això estem tristos. Ens estem carregant el futur del país, però la nostra lluita no acaba i ara intentem conscienciar les poblacions que hi ha del riu Llobregat cap avall», va explicar.