Agència Comarcal de l´Energia del Bages treballa en col·laboració amb els ajuntaments que té adherits perquè impulsin millores en el seu sistema d´enllumenat públic i puguin reduir la factura elèctrica.

En concret, l´Agència dóna suport en la redacció dels plecs que han d´aprovar els ajuntaments per al manteniment i la millora de la xarxa mitjançant la implementació de la tecnologia LED, que permet assolir una majors nivells de seguretat i eficiència energètica.

Castellgalí és un dels primers municipis on ja s´estan impulsant aquestes renovacions, i on l´Agència de l´Energia està realitzant la direcció d´obra. En total, en aquest municipi es preveu substituir 543 punts de llum, que s´amortitzaran en poc menys de tres anys i suposaran un estalvi anual de 30.000 euros. A més, es guanyarà qualitat pel que fa a la llum percebuda, que serà blanca i no groga com fins ara.

Altres tasques

Més enllà de l´enllumenat, l´Agència de l´Energia també ofereix assessorament i suport per sol·licitar ajuts en altres camps. Per exemple, es dóna assistència en la redacció de memòries per a la instal·lació d´estacions de càrrega de vehicle elèctric a Artés i Sallent, en la instal·lació de sistemes fotovoltaics en règim d´autoconsum a Navàs i Sant Fruitós de Bages, i una caldera de biomassa també a Sant Fruitós.

El conseller comarcal de territori i medi ambient, Marc Aloy, recorda que «en 3 anys ja hi ha 23 Ajuntaments del Bages que s´han adherit a l´Agència de l´Energia». Actualment gestiona gairebé 1.000 subministres d´electricitat, gas natural, gasoil, pèl·let i GLP, amb 37.500 factures ingressades, i ha aconseguit que els municipis adherits estalviïn un global de més de 365.000 euros l´any.