Moià acull, des d'ahir i fins diumenge, el Carpe Birrem, el festival sociogastronòmic dedicat especialment a la cervesa artesana i als productes gastronòmics de proximitat. A l'oferta de diferents productors de cervesa artesana i a la dels food trucks s'hi afegeix una programació amb actuacions musicals i activitats diverses per a totes les edats. El certamen se celebra a partir de les 7 de la tarda, a la plaça del CAP.

El Carpe Birrem és un dels primers actes de la festa major de la capital del Moiànes, que s'allarga fins a mitjan mes d'agost. El concurs de dibuix i pintura, un sopar a la fresca amb un bany nocturn i la cantada d'havaneres al parc amb el grup Terra Endins són els actes principals del programa previstos per a avui. Demà, diumenge, es farà la caminada popular pel Moianès, l'Aplec de la sardana Vila de Moià i el pregó de festa major.

Festa de la Cabra d'Or

La celebració viurà a partir de dijous un dels plats forts amb la festa de la Cabra d'Or, basada en la popular llegenda moianesa. Dijous ja se'n viuran els primers actes amb una explicació dramatitzada de la llegenda de la Cabra d'Or, sopar i actuació musical. Divendres serà el dia central, amb les activitats que narren la història que protagonitzen l'heroi Bernat, la seva promesa, Dolça, i el malvat senyor de Planella.

El proper cap de setmana també estarà ple d'actes, amb actuacions de Quim Vila i Mazoni, festa holi, mercat del vi i del formatge i teatre intantil, entre d'altres.

La jornada central de la festa arribarà el dimarts 15 d'agost amb la cercavila de gegants, capgrossos, bastoners i el popular Pollo. No faltaran el concert i el ball amb l'Orquestra Rosaleda. Els actes de la Festa Major de Moià es completaran el dia17 d'agost amb la centenària festa de l'arbre fruiter.