Sant Vicenç de Castellet ha posat en vigor aquesta setmana la nova ordenança municipal que regula la tinença d'animals de companyia. L'objectiu de la nova normativa, segons han destaca fonts municipals, és el de fomentar la tinença responsable dels animals i promoure el respecte per als seus drets, complint la Llei de protecció dels animals.

A part del compliment de la normativa, l'ordenança també vetlla «per garantir una saludable relació dels animals amb les persones en l'aspecte higiènic i sanitari».

Des d'aquesta mateixa setmana, els agents de la Policia Local faran una campanya adreçada als propietaris d'animals amb presència en diferents punts del municipi i amb una atenció especial a aquells espais i zones on es detecten més infraccions per tal de sensibilitzar la ciutadania i promoure el canvi d'hàbits en la tinença d'animals de companyia.

Aquesta campanya intensiva inicial anirà focalitzada, principalment, als propietaris que permeten les deposicions en llocs no autoritzats o que no les recullen.

Les sancions a les quals s'enfronten els propietaris incívics poden ser, per exemple, d'entre 220 i 330 euros pel fet de no recollir les deposicions dels animals. Les multes se situen entre 100 i 150 euros per accedir amb animals a zones on està regulat que no és permesa la seva entrada, i hi ha sancions previstes de fins a 2.400 euros per no disposar de la llicència per a la tinença i conducció d'animals potencialment perillosos.