El boix és un element que s'ha utilitzat, tradicionalment, en les enramades de diverses poblacions. Durant els primers anys de la festivitat, els carrers es guarnien amb boix i branques d'olivera que servien per acompanyar la professó de Corpus. Però aquesta tradició s'ha anat perdent. Un dels exemples més emblemàtics és Gràcia, que a mesura que ha anat evolucionant ha deixat d'utilitzar el boix.

La planta tradicional és una fulla petita que creix al bosc i, actualment, està molt protegida. «El boix es recollirà pocs dies abans d'anar a Gràcia sota el guiatge d'un expert que garanteixi no fer malbé la planta», remarca Teresa Soler, membre de l'entitat Amics de les Enramades de Sallent. A més, per recollir la planta s'ha de disposar d'una autorització. «Enramar amb boix s'està convertint en un treball laboriós i complicat», sosté Soler. També comenta que la pluja o els cops de vent són condicions desfavorables per guarnir el carrer amb el boix.

Treballar amb la planta tradicional requereix un procediment. Teresa Soler explica que, en primer lloc, les branques de boix es trenquen en trossos petits. Tot seguit, es lliga una corda entre dos arbres i es van col·locant els feixos al voltant de la corda, mentre es va lligant amb un cordill. Després, els troncs es cobreixen amb les rames i, si es treballa amb barres se segueix el mateix procediment.

A banda del boix, un altre element tradicional de la festa són les Balladetes, una dansa interpretada per parelles infantils de les diverses escoles del poble. Aquest any, el ball dels infants es va celebrar la tarda del dilluns de Corpus i, d'aquesta manera, els vilatans van acomiadar les enramades.