La pròrroga ha donat aire, però la realitat és que d'aquí a dos anys Sallent es quedarà sense l'activitat que n'ha estat el motor central durant dècades...

En els propers dos anys Sallent ha de ser capaç de dibuixar els propers deu. Perquè, òbviament, la marxa de l'activitat principal de la mineria es produirà. I sí, el que passarà d'aquí a dos anys és una gran amenaça, perquè potser voldrà dir que hi ha gent que avui viu aquí i que se'n voldrà anar a viure a Súria, altra que es prejubilarà, pot ser que alguna empresa subcontractada es traslladi... Tot això pot passar, però ho hem de prevenir i procurar que no. Ja fa temps que treballem en el tema dels polígons, perquè en aquest moment els que tenim estan pràcticament plens. Sallent ha de generar noves oportunitats industrials per seguir creixent. I això ho hem de lligar amb una oferta atractiva d'habitatge que ara no tenim.

No hi ha habitatge a Sallent?

Sí, però no amb la diversitat que creiem necessària per ser atractiu. Quan parlem d'habitatge hi ha perfils diversos i no tenim oferta per a tots. I veiem que una part de la demanda ens marxa cap a altres municipis. Per exemple, per què a Sallent no hi pot haver un bloc de pisos amb piscina comunitària? Això, ara, no és factible.

Com ho pensen capgirar?

Això passa per nous planejaments urbanístics que permetin donar aquesta oferta d'habitatge que no tenim, modificant els sistemes de generació d'aquestes parcel·les, si és necessari. També per generar espais industrials perquè puguin venir noves empreses. Espais per a equipaments que facin venir ganes de viure-hi. La repercussió del trasllat no la podem calcular encara, però és clar que serà gran i que hem d'estar molt ben preparats per afrontar-ho.