No tots els alcaldes de la Catalunya Central faran vacances aquest estiu. Dionís Guiteras, alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, es quedarà al poble. «Fa 12 anys que no faig vacances», assegura. Guiteras explica que repartirà el temps entre la feina a la seva empresa, la distribuïdora de productes ecològics Natureco, les obligacions al capdavant de l´alcaldia de Moià i algunes retrobades amb amics. «El ritme de treball a l´Ajuntament és diferent durant l´agost que durant la resta de l´any, ja que sol coincidir amb la temporada de festes majors», apunta Guiteras.

Martí Perich, alcalde de Mura, també es quedarà al poble les setmanes que encara queden d´estiu. En aquest sentit, explica: «Gairebé mai no surto del poble a l´estiu. Durant l´any, de tant en tant, cada dos o tres mesos, sortim de cap de setmana o fem escapades d´un, dos o tres dies com a màxim. L´hostaleria, que és la meva professió, no et permet agafar-te grans períodes de vacances». Perich, a part de ser alcalde, càrrec pel qual no cobra cap sou, regenta Cal Carter, el restaurant de la família. Quan pot deixar la feina uns dies, Perich sol visitar ciutats i fer excursions per la muntanya.

A l´estiu, a Mura, que durant l´any té poc més de 200 habitants, s´hi instal·len de manera permanent unes 1.300 persones. Per aquesta raó, a banda de tenir més feina al restaurant, Perich ha de vetllar perquè l´Ajuntament garanteixi els serveis bàsics a tothom. «Tenim molta feina, ja que només disposem de la infraestructura que tenim durant l´any. Els incendis són un factor de risc que ens fa patir», explica.