Una iniciativa solidària ha aconseguit que una multitud de suriencs anessin ahir a tallar-se els cabells i afaitar-se. Quinze perruquers de Súria i d'altres punts de Catalunya i l'Estat espanyol, van tallar cabells durant cinc hores a la plaça de Sant Joan amb la finalitat de recaptar diners que aniran adreçats al projecte del nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia d'Althaia. L'activitat estava organitzada per Carme Perruqueria Unisex, que ha participat iniciatives solidàries en altres ciutats.

Des de les 11 del matí, quan els perruquers desplaçats a Súria van començar a mostrar el seu art amb les tisores, no va parar d'haver-hi cua per tallar-se els cabells. De fet, molts dels participants compraven el tiquet i, veient que l'espera era llarga, esmorzaven en bars i cafeteries del voltant. Tot i que era previst que els perruquers acabessin la seva feina a les 3 de la tarda, finalment ho van allargar una hora més per deixar a la moda les darreres cabelleres.

Hi havia perruquers de Còrdova, Sevilla, la Corunya, Girona i de la província de Barcelona que estaven sorpresos de l'èxit de convocatòria. En total, 229 persones es van tallar els cabells i es van afaitar, i van aconseguir una recaptació de 1.560 euros. «Nosaltres hem participat en altres esdeveniments solidaris, i vam dir que tocava fer-ho a Súria. Ja pensàvem que hi vindria gent, però ens ha sorprès la resposta perquè des de primera hora hem tingut cua de persones que volien tallarse els cabells o afaitar-se», comenta una de les perruqueres que ha organitzat l'esdeveniment, Olga Arrieta. «Vam tenir clar que els diners havien d'anar a adreçats al nou projecte del nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia d'Althaia perquè tothom coneix algú més o menys proper que ha tingut càncer. Per aquest motiu ens hem volgut involucrar en aquest projecte i destinar-hi els nostres esforços», explica.

Els perruquers provinents d'altres poblacions també estaven satisfets. «Ens van dir que era la primera vegada que organitzaven un acte d'aquestes característiques al poble i per aquest motiu estaven pendents de la participació, però tothom ha quedat gratament sorprès en veure que s'hi ha apropat tantíssima gent. Jo i els meus companys d'una perruqueria de Girona hem vingut perquè anem a tots els actes solidaris als quals ens conviden», explicava ahir Otger Saguillo.

«La gent ha vingut perquè es tracta d'una iniciativa solidària i original. A més, jo havia treballat de perruquera i també he vingut a veure com pentinaven, i ho estaven fent molt bé», explica una veïna del poble, Maria Espinosa. La cap de servei d'Oncologia d'Althaia, Montse Domènech, i la cap de Participació i Mecenatge, Antònia Raich, estaven satisfetes perquè el nou Hospital de Dia és un projecte que fa molta falta a Manresa.