El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, va fer ahir, durant una roda de premsa celebrada a Barcelona, una crida a la ciutadania a manifestar-se per la Diada de l'Onze de Setembre per garantir que el referèndum de l'1-O «no arribi coix». Sànchez va assegurar que estan «tranquils» perquè es viurà una altra mobilització «històrica» i va explicar que ja hi ha 200.000 persones inscrites i més de 1.400 autobusos confirmats.

L'ANC, l'AMI i Òmnium van subratllar que la Diada podrà ser la resposta si l'Estat «concreta» les «amenaces» que estan fent per evitar la celebració del referèndum. Les entitats van anunciar canvis en la logística de la manifestació, que tindrà dos epicentres, la plaça de Catalunya i la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer Aragó. La Diada tindrà un record per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i de rebuig als «totalitarismes». Sànchez va dir que la manifestació d'aquest 2017 té «doble justificació» perquè serà l'inici de la campanya del referèndum i culminarà un procés que «ha marcat l'agenda política de Catalunya i de l'Estat».

L'acció central de la mobilització culminarà a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer Aragó amb quatre lones de 16 metres d'amplada per 16 metres de llargada i 40 quilos de pes que hauran creuat diversos carrers de la capital catalana fent el símbol de la suma en forma de creu. Posteriorment, cap a les 17.45 h, s'iniciaran els parlaments i les actuacions a la plaça de Catalunya.