Sant Joan de Vilatorrada disposarà properament d'un punt de càrrega per a vehicles elèctrics que s'instal·larà al carrer Major, molt a prop de la cruïlla amb el carrer Barcelona.

Aquest nou punt de càrrega funcionarà amb un sistema innovador que no requerirà que l'usuari hagi de demanar la targeta o clauer de càrrega a l'Ajuntament, com en els altres casos, «i això facilitarà el servei a qualsevol persona, vingui d'on vingui, i que vulgui carregar el vehicle a qualsevol hora», diu el regidor de Medi Ambient, Ramon Planell.

El sistema funcionarà a través d'una aplicació de mòbil amb un codi QR que identificarà l'aparell en qüesió «i que t'adreçarà a una web on l'usuari s'haurà de registrar i identificar la matrícula, i un cop fet això rebrà un codi que haurà d'entrar a la pàgina per activar l'aparell i d'aquesta manera ja podrà carregar el cotxe», explica Planell. Assegura que això «agilitarà molt el funcionament del sistema, i a nosaltres ens suposarà un estalvi important en clauers».

L'Ajuntament ja té a punt la instal·lació, «i ara només falta que ens portin l'aparell», que tindrà un endoll per a cotxes i un per a motos. Sant Joan s'afegirà a Manresa, Navàs, Santpedor i Sant Fruitós, que ja tenen punts de càrrega.