Sallent donarà el tret de sortida aquest divendres a la seva festa major, amb un programa variat que s'allargarà fins dilluns, i que manté el model d'aquests darrers anys amb molta música, combinada amb les activitats infantils, activitats tradicionals com la ballada de gegants i nans, i la irotècnia com a plat fort de l'últim dia.

La festa arrencarà divendres al vespre amb el pregó institucional, a càrrec del grup vocal de nova creació sorgit de l'escola municipal de música Cal Moliner de Sallent, Beatvoices, abans del ball amb Xarop de Nit, a 2/4 d'11 a la plaça Sant Antoni Maria Claret, seguit d'una Fluor Party amb música DJ.

I és que la música tindrà un paper destacat en el programa d'enguany, especialment a les nits, però també a la tarda i al vespre, segons el públic a què vagi adreçada. Dissabte, per exemple, hi ha previst un concert de la Coral Nova Harmonia, a les 8, seguit de balls, primer amb la Nova Saturno, i després amb Band the Rockoncert Coral, i que novament donaran pas a sessions de DJ. Diumenge, també hi haurà música a la tarda amb l'Orquestra Selvatana, que repetirà sessió a primera hora de la nit, i més tard, i fins la matinada, serà el torn de la Festa Pool Party amb DJ, a la piscina. Finalment, dilluns a la tarda actuarà l'Orquestra Rosaleda, i a la nit hi haurà ball de confeti amb Glamour Band i la Rosaleda.

Música a banda, la festa major també inclourà la 5a competició de canoes, dissabte a les 10 del matí a la zona del pont Vell, que donarà pas a una festa Holi, com a obertura de la programació infantil que, entre altres coses, també inclourà una tarda d'inflables amb tobogan aquàtic, diumenge, i un ball d'escuma dilluns al matí.

Els actes més tradicionals tampoc no faltaran a la seva cita d'enguany. Hi haurà sardanes, ballades de gegants i nans (diumenge al migdia), i propostes diverses a càrrec d'entitats del poble, des de tornejos de tennis, pàdel i petanca; fins a tirades amb armes, dissabte i diumenge,en aquest cas a càrrec del Club de Tir Bages; o l'esmorzar de la Societat Ocellaire, diumenge. També es repetirà el Concurs de paelles de dissabte.

La festa s'acabarà amb l'espectacle pirotècnic , dilluns a les 10 de la nit.