Paral·lelament als treballs per fer realitat el poblat medieval de Santpedor, la Fundació Bages Medieval està acabant d'enllestir la segona edició del Castra At Aurum, el campament de l'edat mitjana que l'any passat va portar una vuitantena de recreacionistes al Plaià. L'esdeveniment, organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Santpedor i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, és previst per als dies 21 i 22 d'octubre.

Quant falta un mes i mig per a la seva celebració, ja hi ha inscrits un centenar de recreacionistes, als quals l'organització preveu que se n'hi sumin una vintena més. Enguany, «després de la fantàstica resposta de l'any passat» es volen potenciar els tallers i les activitats participatives, que en la primera edició van centrar-se en els infants, i ara es volen ampliar als adults i als grup de recreació, apunta Mireia Arenós, de la Fundació Bages Medieval.

A banda d'acabar de perfilar la programació, també estan treballant per «millorar l'autenticitat i l'adequació» del campament per fer més fidel la recreació, diu Arenós. El Castra At Aurum, que s'ubica a l'espai on hi ha projectat el poblat, inclourà activitats de recreació històrica i xerrades divulgatives. L'any passat més d'un miler de persones van passar pel campament per viure els costums i les activitats típiques de l'època.