Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica a un centre de transformació a Santpedor amb l'objectiu de poder-lo telecomandar per tal de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a clients del mateix municipi i de Sant Joan de Vilatorrada.

Aquesta reforma, que ha suposat una inversió superior als 15.000 euros, ha consistit, segons la companyia, en la substitució de les tradicionals cabines per unes d'última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar. Aquestes incorporen un gas de característiques especialment aïllants, cosa que les fa més segures per a les persones que han de manipular-les i també més robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució.

Alhora, segons les mateixes fonts, gairebé no requereixen intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

El nou centre de transformació està dotat d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del centre de control que la companyia té a Barcelona.

Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, molt notablement, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Aquests treballs formen part dels plans d'inversió de la companyia a la comarca, i, a part de la millora qualitativa en les instal·lacions, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics.