La sessio? plena?ria del Consell Comarcal del Bages, celebrada aquest dilluns 25 de setembre, va aprovar una moció presentada pel grup comarcal del PDeCAT de rebuig a l´estat de setge amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV-E i CUP i l´abstenció del PSC, que va demanar la votació dels punts per separat per poder rebutjar i condemnar l´actitud del govern espanyol.

El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, manifesta que "el nostre deure com a institució pública compromesa amb la democràcia i la llibertat és estar al costat dels alcaldes i alcaldesses del Bages i els nostres representats catalans; ens sentim convocats a defensar drets fonamentals greument retallats pel govern espanyol com el de la llibertat d´expressió i el de la llibertat d´iniciativa política".

Tal com exposa la moció, el Consell Comarcal "condemna i rebutja l´actitud del govern espanyol, els atacs continuats a les llibertats individuals i col·lectives, a les institucions catalanes i als nostres representants polítics que han estat escollits de forma democràtica i que compleixen amb el compromís que van adquirir previ a ser escollits". Al mateix temps, el text també expressa el suport a les institucions catalanes i a les mobilitzacions "que s´han produït i es produiran al llarg dels propers dies en defensa dels drets i llibertats democràtiques".

Una de les referències importants de la moció és la referida a la promoció d´actituds pacífiques, tot deixant clar que es "rebutja tot acte de violència, física o verbal, cap a qualsevol ciutadà, representant polític o social, sigui quina sigui la seva opció política, o el suport o no al referèndum, així com la violència, física o verbal, contra funcionaris, treballadors d´empreses privades i públiques".

Els acords de la moció, que es poden llegir íntegrament aquí, es traslladaran a l´Associació Catalana de Municipis (ACM), l´Associació de Municipis per la Independència (AMI), el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat.