El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Balsareny s'ha proposat buscar una solució de consens a la crisi política oberta arran de la renúncia de l'alcalde, Albert Neiro, de Gent de Balsareny (GdB), el 14 de setembre passat. Els republicans han convocat, en una data encara per determinar, la resta de grups municipals, GdB i el PDeCAT, «per cercar les solucions més adequades». El PDeCAT s'ha mostrat obert al diàleg i GdB encara no s'hi ha pronunciat.

GdB, que governa amb minoria amb quatre regidors, ja va moure fitxa la setmana passada i va fer una proposta de pacte als republicans, que són a l'oposició també amb 4 regidors. Ara, ERC proposa una trobada a tres bandes entre tots els grups municipals per buscar «una solució de màxim consens i estabilitat», atès que la situació «no només afecta GdB sinó també la gestió municipal».

En un comunicat fet públic ahir, ERC assegura que la dimissió de l'alcalde «no ha fet més que constatar la fallida d'un govern que des d'un primer moment ha tingut moltes febleses, també de lideratge, fins al punt de patir una crisi interna al propi grup de GdB». Segons els republicans, aquesta situació «no ha vingut sola ni ha estat instantània» i recorden que «ara fa poc més de dos anys les imposicions d'acceptació del seu programa al 100% o la de tenir l'alcaldia durant tot el mandat» van fer que la formació «no aconseguís cap acord de govern».

Per a ERC, GdB «intenta salvar la situació mantenint l'alcaldia i oferint, alhora, un pacte de govern amb ERC, on la principal característica és la de traspassar moltes de les regidories, on els projectes estan iniciats però que desconeixem en quin estat es troben».

Segons la formació republicana, «aquesta situació de crisi implicarà reajustaments interns a l'Ajuntament, amb esforços per part de tothom i molta generositat». Per aquest motiu, considera que «és imprescindible la implicació de tots i totes, per tal de garantir a la ciutadania de Balsareny, independentment de l'opció política que un dia van votar, la màxima estabilitat i bon govern».

El cap del grup municipal d'ERC, Isidre Viu, afirma que «no hi ha res lligat, ni cap línia marcada» de cara a la trobada que els republicans van traslladar a les dues formacions ahir al matí. Els tres grups estan «quadrant agendes» per trobar una data per reunir-se.

La cap del grup del municipal del PDeCAT, Noèlia Ramírez, afirmava ahir que la seva formació està «disposada a parlar-ne» i que estudiarà «les possibilitats que tinguem sobre la taula». Assegura que tenen clar que «ha de prevaler el municipi», alhora que afirmava que «de moment està tot obert» perquè, de moment, no han rebut cap proposta en ferm.