El control al minut de la polèmica carretera C-55 entre Manresa i Monistrol començarà a ser una realitat a mitjan any vinent, quan es preveu que s'haurà completat i activat la xarxa de càmeres, sensors i panells electrònics que es distribuiran al llarg d'aquest traçat. Aquest dimarts, una màquina de l'empresa adjudicatària del projecte va iniciar els treballs sobre el terreny. En concret, al lateral (sentit Barcelona) de la recta del polígon Les Vives de Sant Vicenç, es va començar a obrir una rasa per a la canalització de les connexions d'una d'aquestes instal·lacions.

L'operatiu abastarà uns quinze quilòmetres, ja que els dispositius previstos es distribuiran des de Sant Fruitós (al límit amb Manresa) fins a Monistrol de Montserrat.

Tal com ja ha anat informant aquest diari, es tracta d'un projecte -que suposarà una inversió de 2,4 milions d'euros- que preveu la instal·lació de sistemes de detecció d'incidències, càmeres de vigilància i panells amb senyalització variable. En el tram de la C-55 comprès entre Castellbell i el Vilar i Manresa, s'instal·laran senyals de missatge variable (col·locats al costat de la calçada) per informar els usuaris de la velocitat màxima o de restriccions de trànsit en funció de l'estat de la carretera i de possibles incidències.

També es disposarà un sistema de sensorització a la calçada, integrat als panells informatius, que permetrà, per exemple, adaptar les restriccions del trànsit a les condicions meteorològiques, com ara pluja o glaçades.