Sant Vicenç iniciarà en les properes setmanes les primeres intervencions previstes per al condicionament de Castellet, després que ara fa dos anys es portés a terme l'enderroc de les instal·lacions annexes que es va considerar que desvirtuaven el conjunt monumental.

La principal actuació que s'ha de materialitzar en els propers mesos (l'objectiu és que estigui enllestit abans d'acabar l'any) és el condicionament i, sobretot, fixació d'una part del talús sobre el qual s'assenta aquest conjunt format per una ermita, una torre medieval i la casa de l'ermità o masoveria annexa al temple. En concret, s'ha d'intervenir a la part de ponent, ja que el talús de terra i pedra s'ha anat desprenent progressivament i en fa perillar l'estabilitat. De fet, els moviments ja han causat que s'obrin esquerdes a la paret de la casa de l'ermità que dóna a aquest vessant.

Primer caldrà retirar els elements vegetals existents als murs de pedra i als marges, i després s'haurà de perforar el talús i instal·lar-hi uns ancoratges amb barres d'acer, malla metàl·lica i ciment projectat. A la part oposada del turó (la de llevant) ja es va fer una intervenció d'aquestes característiques fa més d'una dècada, ja que era la zona sobre la qual s'assentava la torre, i en aquell moment era la que patia un procés d'erosió més accentuat. El condicionament del talús té un cost estimat de 160.000 euros, i el conjunt de la intervenció que es posarà a licitació ascendeix a 223.000 euros, finançats per la Diputació. En aquesta fase també hi entra un estudi arqueològic i la redacció de dos projectes d'intervencions posteriors. En concret, els de les fases 3 i 6, que són per a la recuperació de la torre (que en el futur s'obrirà perquè sigui visitable i es pugui accedir fins a la part superior), i la rehabilitació de la casa de l'ermità.

L'Ajuntament de Sant Vicenç va aprovar a principi d'any un pla director que recull el conjunt d'actuacions que caldrà dur a terme per fer de Castellet un conjunt competament condicionat, embellit i visitable. Intervencions que s'ha calculat que tindran un cost global d'1,5 milions d'euros i que s'estima que caldrà gairebé una dècada per completar-les.

Entre altres treballs que s'han de dur a terme en el futur, hi ha l'estudi de la cisterna situada sota l'ermita, que correspon a un antic temple preromànic, a l'antic castell o a alguna altra estructura, i la consolidació del petit temple; l'adequació del pati que hi ha situat entre la casa de l'ermità i la torre medieval; i la urbanització dels camins d'accés al conjunt, amb la construcció de murets, baranes, il·luminació i mobiliari urbà. El projecte també ha rebut l'ajut d'un fons europeu.