Una vintena de parelles de gegants dansant el 'Nocturn Blau', el ball representatiu de la Vocalia de Geganters del Bages i Berguedà, ha posat el punt i final a la trobada anual de colles d'aquestes dues comarques (i del Moianès), que aquest dissabte a la tarda arribava a la seva vintena edició. Una fita que ha tingut Sant Joan de Vilatorrada com a població anfitriona, ja que ha servit de celebració d'alçada per als 35 anys que enguany compleixen els gegants locals.

La cercavila que ha arrencat des de l´avinguda del Torrent del Canigó ha omplert els carrers del centre del poble, ja que han estat gairebé 25 les colles que hi han pres part, el que suposa una cinquantena de gegants.

A la plaça Major, on ha tingut lloc l'acte de cloenda, s'ha procedit al tradicional canvi de bandes representatives, que la colla de Callús (la que va acollir la trobada el 2016) va traspassar als gegants santjoanencs, ja que n'ostentaran la representació al llarg del proper any.

A la ballada de totes dues colles s'hi ha sumat la dels gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura.