Una cinquantena de persones, entre adults i infants, van participar en la plantada popular d´arbres convocada per l´Ajuntament de Súria i l´empresa ICL Iberia a l´entorn de la riera del Tordell, dins de les actuacions iniciades el passat mes de juny per a la recuperació d´aquest espai natural. Al llarg d'una setmana es van portar a terme altres plantades d´arbres a càrrec dels centres d´ensenyament de la vila (escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, i Institut Mig-Món).

L´objectiu d´aquesta activitat era fer participar la ciutadania en el projecte de recuperació i millora de la Riera del Tordell i el seu entorn. Les persones participants en la plantada popular van rebre com a obsequi un hort urbà per gentilesa d´ICL. En la plantada es van fer servir diferents espècies representatives dels ambients fluvials de Súria, amb el suport de les empreses ACC Assessors Ambientals de Catalunya, Aprèn i Naturalea.

En una xerrada prèvia per a les persones participants en la plantada, el tècnic de l´empresa de serveis ambientals Aprèn, Andreu Salvat, va destacar la importància de recuperar la "funció connectora" que la riera del Tordell i el seu entorn desenvolupen entre diferents hàbitats naturals.

Per la seva banda, el director de Medi Ambient d´ICL, Lluís Fàbrega, va explicar que aquesta millora de projecte ambiental és el resultat del compromís de l´empresa i de l´Ajuntament per protegir l´entorn natural. Lluís Fàbrega va afegir que la iniciativa s´inclou en les accions que ICL porta a terme per "minimitzar" l´impacte ambiental de la seva activitat i promoure accions d´interès social.

En la plantada d´arbres també hi van participar els regidors de Medi Ambient, Joan Pere Ruiz, i de Via Pública i Seguretat Ciutadana, Joan Castellà. El projecte de millora de la riera del Tordell forma part de les mesures compensatòries acordades entre l´Ajuntament i ICL pels treballs de construcció de l´accés de la rampa minera de Cabanasses.

A partir d´ara continuaran les tasques de plantació a l´entorn de la riera del Tordell fins al març de 2018, quan es preveu acabar el projecte. També s´hi faran noves retirades d´espècies exòtiques, tallades selectives de vegetació presents a la llera i s´instal·larà una tanca de fusta a la zona del barri Joncarets.