El Museu d'Història d'Artés ha organitzat per als dies 18 i 19 de novembre un conjunt de conferències i activitats per tractar el paper de les dones dins la història, des de la prehistòria fins a l'edat contemporània, un tema que considera que «ha estat desgraciadament silenciat en la historiografia tradicional». Els actes tindrà lloc a la sala de conferències de Cal Sitjes.

La jornada començarà el dissabte 18, a les 10 del matí, amb la presentació i la conferència «Indicis i evidències de la dona al llarg de la prehistòria», a càrrec de la doctora Anna Gómez Bach; el doctor Josep Cortadella parlarà de l'edat antiga i la doctora en Arqueologia Irene Cordón Solà-Segalés ho farà de l'antic Egipte. A la tarda, la professora d'Història Medieval ElisaVarela tractarà del paper femení en l'edat mitjana; la professora Mariela Fargas, de l'edat moderna i Maria Àngels Solà Parera, de la contemporània.

Els actes continuaran el diumenge amb una taula rodona protagonitzada per quatre dones. Les inscripcions per participar a la jornada es poden fer a l'adreça de correu electrònic mhapfaura@gmail.com.