El Poble Vell de Súria retrocedeix, avui i demà, al seu passat amb la celebració de la setzena Fira Medieval d'Oficis. En aquesta ocasió, la festa consolida les novetats dels darrers anys i manté l'esperit participatiu que la caracteritza.

Com és habitual, les activitats van adreçades a un públic bàsicament familiar. Hi haurà una quarantena de demostracions d'oficis i tallers participatius, a més d'actuacions musicals, danses, titellaires, conta-contes, exposicions, tir amb arc i animació de carrer, entre d'altres.

El programa mantindrà espectacles emblemàtics de la fira, com el muntatge d'embolics medievals Salats! i les exhibicions d'aus rapinyaires. La Fira Medieval d'Oficis tornarà a tenir la implicació de nombroses persones i entitats de la vila. Així, pels carrers i places del Poble Vell hi haurà actuacions de l'Escola Municipal de Música, Grallers del Poble Vell, Bastoners de Súria i Tro Gros, als quals cal afegir els grups Els Berros de la Cort i L'Os Pedrer.

Un campament medieval s'instal·larà a l'era del castell, mentre que al Centre d'Interpretació del Castell s'oferiran sessions d'apropament a la vida de l'edat mitjana. També se celebrarà una nova edició del concurs fotogràfic de la Fira Medieval d'Oficis a la xarxa social Instagram.