14 de novembre de 2017
14.11.2017

Endesa millora el sistema per aïllar el servei per incidències en una línia del Bages sud

Els treballs han tingut un cost de 16.500 euros, i s'han concentrat al terme de Castellbell

14.11.2017 | 13:36

Endesa ha enllestit recentment els treballs de renovació d´un seccionador aeri ubicat en una línia elèctrica de mitjana tensió del Bages, al terme de Castellbell, que uneix les subestacions de Monistrol i de Vallhonesta (Sant Vicenç). El nou interruptor, tecnològicament més avançat, permet millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als clients que depenen d´aquesta xarxa a 25 kV, segons han destacat fonts de la companyia.

Els treballs, que han suposat un cost de 16.500 euros, han consistit en la substitució d´un seccionador, és a dir, de l´equip mecànic que interromp i tanca els circuits elèctrics i que, per tant, fa la funció d´aïllar les instal·lacions en cas de produir-se una incidència. Aquest s´ha substituït per un de nou dotat d´un gas de característiques especialment aïllants i d´una tecnologia més segura i robusta que l´anterior.

Amb aquesta actuació, segons les mateixes fonts, s´aporta «una millora substancial en la velocitat d´actuació davant d´incidències, ja que permet aïllar més ràpidament defectes que puguin produir-se a la xarxa. A més, aquesta tecnologia gairebé no requereix manteniment, a diferència de l´anterior, en què aquestes tasques podien obligar a tallar temporalment el subministrament».

Igualment, en aquest seccionador s´hi ha instal·lat un sistema de telecomandament, que consisteix a dotar la infraestructura d´uns dispositius d´actuació remota i uns equips de comunicacions que permet accionar a distància els seus elements de maniobra des del centre de control que Endesa té a Barcelona. D´aquesta manera s´evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d´incidències ja siguin pròpies o derivades d´agents externs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18