Miquel Palau, enòleg d'Abadal, ha rebut avui el Premi Honorífic al Futur, que li ha atorgat la Guia de Vins de Catalunya 2018 en l'acte celebrat a Barcelona, on també s'ha commemorat el desè aniversari d'aquesta guia. El premi reconeix la trajectòria de l'enòleg, però també posa un èmfasi especial en la innovació que aporta al sector. Enguany, Abadal ha tret al mercat un vi que recuperar una varietat autòctona de la comarca que pràcticament havia desaparegut, el mandó. Les ampolles de Mandó (Abadal) es troben en cellers selectes i en restaurants des d'aquest més de novembre,

El projecte per treure al mercat aquest vi Mandó ha estat de 15 anys, i Palau se'n pot considerar el pare perquè va agafar el projecte quan encara era molt incipient i l'ha culminat enguany, en posar el vi a la venda. L'Abadal Mandó, per la seva banda, també ha estat reconegut per la Guia de Vins de Catalunya, on ha obtingut 9,67 punts i així s'ha convertit en un dels vins catalans més ben puntuats de l'edició 2018. Miquel Palau és enginyer tècnic agrícola (UPC) i llicenciat en enologia per la URV, amb el Premi Jaume Ciurana al millor expedient acadèmic.