Montserrat ha perdut el pare Joan Carles Elvira i Husé, que va morir dilluns al vespre víctima d’una malaltia neurològica. Tenia 61 anys, i en feia 20 que era monjo. La missa exequial tindrà lloc aquest dimecres a 3/4 d’11 del matí a la Basílica de Santa Maria, i serà presidida pel Pare Abat Josep Maria Soler.

El pare Elvira va néixer a Barcelona el 5 de juny del 1956. Va entrar al noviciat el 21 de desembre del 1996, va realitzar la professió temporal el 5 de setembre del 1998, i la solemne el 3 de febrer del 2002, i va ser ordenat sacerdot el 8 de desembre del 2006.

Com a doctor en Filosofia i especialitzat en Ètica, el pare Elvira va ser professor de Filosofia al Monestir i a la Facultat de Filosofia de Catalunya. També va ser president de la Societat d’Estudis Monàstics, i entre els càrrecs que va tenir a la comunitat benedictina de Montserrat, destaquen el de prior, el de sots-prior, i el de mestre de novicis.

Va arribar a Montserrat l’any 1996, i abans es va dedicar a l’ensenyament mitjà i superior. Durant un temps va treballar amb sor Genoveva Masip en l’ajut a malalts de SIDA, i també va oferir els seus serveis al Centre Pere Mitjans, dedicat a l’atenció de disminuïts físics i psíquics. Durant uns anys, també va participar amb la comunitat monàstica del Mas Blanc.