L´alcalde de Sallent, David Saldoni, es postula com un dels candidats a presidir l´Associació Catalana de Municipis (ACM) en substitució de l´alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, que ha anunciat que deixarà el càrrec el proper mes de gener. Saldoni, que és vicepresident de l´entitat des del 2015, també és membre de l´executiva nacional del PDeCAT i responsable de l´àrea de Món Local.

L´alcalde Premià de Mar i president de l´ACM, Miquel Buch, ha anunciat que en el ple del proper 13 de desembre farà oficial la seva renúncia a l´alcaldia després de 10 anys al capdavant del consistori. De la mateixa manera, el proper mes de gener plegarà com a president de l´Associació Catalana de Municipis, càrrec que ostenta des del 2011. Buch és el número 22 de la llista per Barcelona de Junts per Catalunya.

L´ACM té previst celebrar el proper mes de gener una assemblea en que s'haurà d'escollir el nou president de l'entitat. En declaracions a Regió7, Saldoni ha explicat que té previst presentar la seva candidatura perquè «em faria molta il.lusió presidir l´ACM per la feina que ja hem estat fent durant tots aquests anys al costat del Miquel Buch i pels objectius i propostes que tindrem de cara al futur».

En aquesta línia, ha avançat que «m'agradaria poder teixir una candidatura que comptés amb el màxim de suports, perquè l'ACM és i vol seguir sent un referent del municipalisme català, amb tota la seva diversitat i sensibilitats. Voldria liderar una candidatura on tothom se senti còmode, que representi el sentit del país, que com fins ara estigui al costat dels municipis». David Saldonia desconeixia ahir si hi hauria altres candidatures. El canal 3/24 informava que, a banda del batlle sallentí, també podrien postular-se l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el batlle de Vilafranca del Penedès, Pere Regull.

David Saldoni valorava que «crec que hi haurà una gran part de l'executiva que haurà de tenir continuïtat, però caldrà veure si fa falta algun reforç o canvi. Però ja hi ha un executiu que funciona». El futur president el votaran els alcaldes de tots els municipis que són socis de l'ACM (930).

L´alcalde de Premià de Mar i president de l´ACM, Miquel Buch, ha anunciat que en les properes setmanes farà oficial la seva renúncia a l´alcaldia després de 10 anys al capdavant del consistori. De la mateixa manera, el proper mes de gener plegarà com a president de l´Associació Catalana de Municipis, càrrec que ostenta des del 2011. Buch és el número 22 de la llista per Barcelona de Junts per Catalunya, un fet que desvincula de la renúncia a l´alcaldia i a la presidència de l´ACM.