El consell assessor municipal d'urbanisme de Santpedor s'ha reunit aquesta setmana de manera extraordinària per tractar de forma exclusiva la rehabilitació de Cal Clarassó, l'antiga fàbrica tèxtil que es va tancar als anys 70 i que es reconvertirà en un nou equipament per al poble. És el projecte més rellevant d'aquesta legislatura, amb un pressupost que sobrepassa el milió i mig d'euros i els tècnics que en redacten el projecte executiu tindran aquest treball a mitjan desembre.

El consell que presideix el regidor d'Urbanisme, Josep Illa, es va convocar perquè l'equip redactor del projecte expliqués aspectes tècnics de la rehabilitació i rebre les aportacions i suggeriments del consell assessor abans de presentar el projecte executiu, previst per al 7 de desembre, de manera que es pugui portar a aprovació a un ple extraordinari aquest any .

La reunió va començar dins de Cal Clarassó i, després de fer una visita a l'interior de l'edifici i al pati posterior, va continuar a l'Ajuntament. L'equip tècnic va detallar les seves previsions per reforçar l'estructura i va respondre les preguntes sobre els tancaments, les finestres i també la coberta de l'antiga fàbrica. L'interès dels professionals del consell assessor era conèixer de primera mà com es resol la rehabilitació amb el manteniment d'elements que en recordin el seu antic ús i l'adaptació a un nou centre cívic per a Santpedor. El recinte de Cal Clarassó ocupa prop de mil metres quadrats.