Antoni Puche, el metge de capçalera més veterà del CAP de Santpedor, es jubila després de 34 anys d’exercir en aquesta població. El doctor, enceta ara una nova etapa personal que dedicarà als seus fills i a les seves aficions de viatjar, llegir, i el cinema, tot i que mantindrà una estreta vinculació amb el seu «poble adoptiu», i on assegura que ha viscut els millors anys de la seva vida professional.

Puche va néixer a Manresa, i va arribar a Santpedor amb 28 anys després de presentar-se a oposicions per poder escollir plaça. Santpedor «em quedava a prop i tenia la mida perfecta per poder exercir la medicina general, que és el que a mi m’agrada». Especialitzat en cirurgia i psiquiatria, quan va arribar a Santpedor va substituir el doctor Alonso, i va fer tàndem amb el doctor Carles Tena.

Durant aquests 34 anys ha visitat milers de pacients. «No els podria comptar», assegura, «però la mitjana de visites ha estat d’entre 40 i 50 diàries i una llista anual de prop de 3.000 pacients».

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ha rebut Puche al seu despatx, i li ha agraït les més de tres dècades de servei a la salut dels veïns del poble.