08 de desembre de 2017
08.12.2017
40 Años
40 Años

L'ICS amplia la formació en l'atenció cardiorespiratòria al Bages i el Berguedà

És una iniciativa que permetrà als professionals sanitaris poder identificar i tractar una aturada cardiorespiratòria amb la utilització del desfibril·lador

13.12.2017 | 16:20
Taller pràctic en atenció cardiorespiratòria que s´ha fet a Manresa

Professionals de medicina i d'infermeria del Bages i el Berguedà en l'àmbit del suport vital immediat han iniciat un segit d'activitats formatives per tal de poder ampliar els seus coneixements en aquesta matèria.

És una iniciativa de l'Institut Català de la Salut que permetrà als professionals sanitaris dels centres d'atenció priomària de totes dues comarques poder identificar i tractar una aturada cardiorespiratòria amb la utilització del desfibril·lador i altre material d'urgències mentre el pacient espera l'arribada del transport especialitzat. Això ja es fa en l'actualitat, però aquesta formació també els ajudarà a identificar i fer un primer tractament en casos d'arrítmia que poden comportar una aturada cardíaca.

I és que l'aturada cardiorespiratòria és una de les principals causes de mort, fins al punt que se'n produeixen cinc de diàries a Catalunya, segons el Consell Català de Ressuscitació, encarregat de formar professionals en reanimació cardiorespiratòria.

En el primer d'aquests tallers pràctics, que s'ha fet a la UManresa, s'han acreditat un total de 14 professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18