Artés va iniciar l'1 de desembre el període de votació de la consulta popular dels pressupostos participatius. El termini finalitzava l'11 de desembre del 2017, però, a causa de problemes en el repartiment del fulletó informatiu a la població, ara s'amplia fins al 15 de desembre.

L'àmbit de la cultura i esports és el més nombrós, amb 11 propostes, i inclou el projecte més car, com és la construcció d'una piscina coberta de salut. N'hi ha altres de molt menors.

Entre la desena de propostes de territori i medi ambient, es proposa reurbanitzar el carrer de l'Arquitecte Gaudí, crear una oficina d'habitatge, i fer aparcaments al centre del poble. En l'àmbit de joventut es proposa des de construir una pista de pàdel, fins a millorar el parc de patinatge o arreglar espais i pistes; i en educació, hi ha propostes de millora vinculades a les escoles, i de caràcter formatiu.

També hi ha un projecte de viver d'empreses, i un espai d'aparcament d'autocaravanes i camions en l'àmbit del desenvolupament econòmic; i la compra de materials del banc d'ajudes tècniques en l'àmbit de la salut. També trobem un paquet de propostes extretes dels pressupostos infantils, que inclouen, entre d'altres, la creació de zones verdes, fer un parc per a gossos i un carril bici.