15 de desembre de 2017
15.12.2017
40 Años
40 Años

Santpedor ja té el projecte per fer de Cal Clarassó un centre cívic

El document haurà de passar per ple, amb la idea que les obres es puguin adjudicar a la primavera

19.12.2017 | 07:39
A l´esquerra, l´alcalde, Xavier Codina, i membres de l´equip redactor del projecte

L´Ajuntament de Santpedor ja té sobre la taula el projecte executiu per a la rehabilitació de
Cal Clarassó i la urbanització de l´entorn
, i que ha de convertir aquest antic espai fabril en un futur equipament sociocultural amb activitats específiques per a persones grans. Ara, el projecte s´haurà de sotmetre a l´aprovació del ple i a exposició pública, amb la idea que els treballs es puguin adjudicar a la primavera.

La memòria presentada per l´equip redactor proposa mantenir els dos pisos de la fàbrica. A la planta baixa hi haurà l´accés principal que dóna a la recepció del centre cívic, i també un bar-restaurant amb accés propi i un tercer accés pel carrer Vall. A la planta primera només es podrà accedir des de l´interior amb una zona de lectura, aula d´informàtica i dos espais taller, i en aquesta mateixa planta també s´hi preveu una sala principal multiusos amb una sortida d´emergència. La proposta respecta l´edifici però dóna resposta a les necessitats demanades per l´Ajuntament en el sentit que es podrà reconvertir en un equipament sociocultural amb espais dirigits a persones grans.

La redacció del projecte ha comportat cinc mesos de treball, que també inclouen un informe arqueològic per avaluar les restes d´elements vinculats al recinte emmurallat d´origen medieval existents a la finca per tal de garantir-ne la preservació i compatibilitat amb el projecte de rehabilitació de l´espai. El general, l´equip redactor ha presentat els corresponents estudis geotècnic, lumínic, de seguretat i salut, de gestió de residus, de certificació energètica, topogràfic, acústic, un informe ecològic, i dues memòries de càlculs de l´estructura de les instal·lacions.

La rehabilitació de Cal Clarassó té un pressupost superior al milió i mig d´euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18