La CUP ha escollit Sant Joan de Vilatorrada per finalitzar aquesta campanya electoral a la Catalunya Central. L'acte tindrà lloc aquest dimarts, 19 de desembre, i hi participarà Albano-Dante Fachín, que estarà acompanyat per Arnau Comas, número 9 a les llistes de la CUP per Barcelona. Comas és politòleg i ha treballat en el terreny de la gestió de projectes i la recerca en el camp de la política social per diferents entitats i administracions. Actualment és regidor per la CUP a Sant Esteve de Palautordera. L'acte tindrà lloc al teatre de la Societat Cultural la Verbena (c. Vilaseca, 34), molt a prop de Cal Gallifa, de Sant Joan de Vilatorrada.

La candidatura remarca que ni el lloc ni el format han estat triats a l'atzar ja que Sant Joan va ser un dels municipis afectats per la repressió policial l'1 d'octubre i l'acte l'organitzen com a Plataforma per la República, integrada per la CUP, Som Alternativa „la formació liderada per Dante Fachin després del seu trencament amb Podem„ i Procés Constituent.

La CUP ha recorda que afronta aquesta campanya electoral amb la voluntat de desplegar el mandat de l'1 d'octubre on més de dos milions de persones van votar a favor de constituir-se en una república independent. La unilateralitat és la forma amb què la CUP vol fer possible aquesta nova República, igual que va fer possible el referèndum.

L'ex-secretari general de Podem ha fet públic a través de les xarxes socials en les darreres hores un vídeo que s'ha fet viral i on afirma que votarà un partit independentista el proper 21D. L'acte també servirà per tancar a nivell nacional la campanya que les tres organitzacions polítiques han fet aquestes darreres setmanes a favor de a República Catalana.