Tal com estableixen els estatuts de Bages Turisme, que s'encarrega de la planificació, gestió i promoció del turisme a la comarca, l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages s'han repartit la presidència dels quatre anys de mandat. D'aquesta manera, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha passat el relleu al president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas.

Coincidint amb aquest traspàs, Bages Turisme ha fet un balanç dels seus primers dos anys de funcionament, dels quals han destacat l'adhesió a l'ens de tots els 30 municipis de la comarca, la suma d'esforços del sector públic i privat i l'elaboració del Pla Estratègic, que ahir es va presentar.

En aquest sentit, l'alcalde de Manresa i ara vicepresident de Bages Turisme, Valentí Junyent, va «reafirmar la voluntat de continuar treballant perquè és un element que il·lusiona el territori, no podem plantejar-nos un Bages de futur sense el turisme com un element de dinamització econòmica, però també com una oportunitat per al territori». Junyent va posar en relleu la «visió global de tots els atractius» de la comarca i va assegurar que «no ha estat fàcil creure'ns el potencial que tenim i ara hem de desenvolupar-lo» per convertir «els valors en un producte turístic atractiu».

L'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages lideren Bages Turisme, que està integrada per representants d'ajuntaments i entitats locals, empreses privades, entitats sense ànim de lucre i agents econòmics i socials del territori.