L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha obtingut la cessió d'ús de l'Església de la Sagrada Família de la Bauma d'origen modernista. Aquest divendres al migdia l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montse Badia, i el rector de la parròquia de Santa Maria del Bisbat de Vic, Jean Bernard Kankolongo, han signat l'acord a l'Ajuntament. El consistori obté la cessió d'ús del temple per poder realitzar diferents actes culturals dins l'Església, obra de l'arquitecte Alexandre Soler i March, i també podrà fer ús de la rectoria, que en l'actualitat està en desús.

L'alcaldessa de Castellbell, Montse Badia, ha mostrat la seva satisfacció per l'entesa amb el bisbat. Badia ha destacat que es vol donar al temple «un ús cultural mantenint el respecte als actes litúrgics que s'hi vulguin realitzar». En aquest sentit, es preveu fer-hi activitats com concerts, exposicions o conferències. Tot plegat, amb un calendari establert i amb una comissió de seguiment.

A banda dels usos culturals que se li puguin donar, la cessió «ha d'afavorir un ús turístic» de l'església de la Bauma perquè «és un element estratègic per difondre el nostre patrimoni arquitectònic», que s'inclou dins el pla de turisme que està elaborant el municipi. En aquesta línia, es contempla fer visites guiades al temple, que va ser declarat Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) el 2008.

A partir de l'entesa amb el Bisbat de Vic l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar es proposa accelerar els tràmits per poder optar a ajudes per rehabilitat l'església. El temple que data de principis del segle XX, únic Bé Cultural d'Interès Local del municipi, ha patit un fort deteriorament durant els darrers anys que fa necessària una actuació. El rosetó i la teulada són els elements que es troben en unes condicions més delicades actualment i es manté el risc de despreniment d'altres elements.