Sant Vicenç rebrà una injecció de prop de 140.000 euros del ministeri de Foment per poder impulsar el projecte de restauració del conjunt monumental de Castellet. Aquest ajut, que puja a 138.024,95 euros, va a càrrec dels fons que es generen per a l'1,5% cultural com a conseqüència de l'execució d'obra pública. Segons una nota feta pública pel ministeri, aquest import aniria destinat concretament a la rehabilitació estructural de l'ermita.

Dins d'aquest 1,5% cultural per a Catalunya, que en conjunt puja a 3,8 milions d'euros, també hi ha Veciana (Anoia), per la restauració i s'adequació del castell de Segur. El ministeri pagarà 25.002 euros, el 41,67% del pressupost.

L'Ajuntament de Sant Vicenç té un ampli projecte d'intervenció al turós de Castellet, que va començar a fer realitat ara fa dos anys amb l'enderroc de les instal·lacions annexes que es va considerar que desvirtuaven el conjunt monumental.

L'Ajuntament de Sant Vicenç va aprovar a principi de l'any passat un pla director que recull el conjunt d'actuacions que caldrà dur a terme per fer de Castellet un conjunt competament condicionat, embellit i visitable. Intervencions que s'ha calculat que tindran un cost global d'1,5 milions d'euros i que s'estima que caldrà gairebé una dècada per completar-les.

Entre d'altres, inclou treballs d'estabilització del turó i d'alguns dels elements que s'hi assenten; estudis arqueològics de la zona; la recuperació de la torre (que en el futur s'obrirà perquè sigui visitable i es pugui accedir fins a la part superior), i la rehabilitació de la casa de l'ermità.

També entre els treballs que s'han de fer en el futur hi ha l'estudi de la cisterna de sota l'ermita, que correspon a un antic temple preromànic, a l'antic castell o a alguna altra estructura, i la consolidació del petit temple; l'adequació del pati que hi ha situat entre la casa de l'ermità i la torre medieval; i la urbanització dels camins d'accés al conjunt, amb la construcció de murets, baranes, il·luminació i mobiliari urbà. El projecte també ha rebut l'ajut d'un fons europeu sobre la base d'un projecte turístic conjunt del Bages presentat pel Consell Comarcal.