El ple municipal de l'Ajuntament de Fonollosa va aprovar inicialment un pressupost per a aquest any que ascendeix a un total de 2.095.016,42 euros (89.000 euros menys que el de l'any anterior), i que preveu un capítol d'inversions reals de 580.000 euros. D'aquesta quantia, que segons ha concretat l'equip de govern està subvencionada majoritàriament per la Diputació i la Generalitat, destaquen especialment dues intervencions que absorbeixen pràcticament el 60% d'aquest capítol.

D'una banda, la inversió en millores sanitàries i de qualitat a pous i dipòsits de la xarxa d'aigua municipal, amb una partida prevista de 193.150 euros. De l'altra, la rehabilitació del cor de l'església de les Torres de Fals, amb 150.000, euros.

Aquest capítol també preveu la pavimentació del camí entre Boixeda i Cal Màrius (49.735 euros) i del d'accés a Fals (34.000 euros); l'arranjament del paviment dels carrers Església i Santa Elena de Fonollosa (47.575 euros); la reparació de cobertes de l'escola (53.223 euros); l'adequació de la Fàbrica i la casa unifamiliar (39.000 euros) i petites inversions que pugen a 12.700 euros.

Fonts de l'equip de govern han subratllat que, a part de les actuacions pressupostades en aquesta anualitat, n'hi ha d'importants de les que se n'ha iniciat la tramitació el 2017 i que seran incorporades i executades en el present exercici, per valor de 427.000 euros més, com són la rehabilitació de la piscina municipal, i la construcció de la sala polivalent municipal a Canet de Fals.

També han subratllat que hi ha un increment del 4% de la despesa en administració, governació, comunicació i transparència, principalment associada a la consolidació d'alguns llocs de treball fruit de la relació de llocs de treball aprovada l'any passat, i l'execució d'un programa de transparència. Quant a l'estat del deute, segons l'executiu local, disminueix fins al 27% (el 2017 era del 32%).

Pel que fa a ingressos, segons les mateixes fonts, el pressupost està marcat per una disminució dels impostos directes, ja que se n'han congelat la majoria per a aquest any 2018. Per contra, incrementen els ingressos per transferències corrents i de capital.

El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (Junts-ERC) i l'abstenció de CiU.