L'Ajuntament de Cardona preveu impulsar diverses actuacions al polígon industrial La Cort durant els propers anys, que aquesta setmana ha presentat als empresaris.

Les dues principals són la portada d'aigües residuals a l'estació depuradora de Cardona i el projecte de reparació de les voreres afectades pel creixement de les arrels dels arbres plataners i la millora dels accessos a les parcel·les. El conjunt de les actuacions que es faran suposarà una inversió de 589.080,82 euros.

Per portar-ho a terme, l'Ajuntament s'acull al programa complementari de modernització de polígons de la Diputació de Barcelona, que en cas de concedir-se l'ajut, suposaria un percentatge important de subvenció per al primer tram de canalització d'aigües dins el polígon i la millora de les voreres.

Per altra banda, l'Ajuntament també és beneficiari dels ajuts directes de la Mesa de Concertació de la Diputació de Barcelona, que permetrà finançar el segon tram del projecte de canalització d'aigües fora de polígon, a executar-se aquest mateix 2018.

El programa de modernització de polígons de la Diputació de Barcelona és una via per als municipis com Cardona, ja que permet finalitzar i millorar infraestructures, equipaments i serveis existents per garantir, entre d'altres, un funcionament adequat i dinàmic de les empreses ubicades a polígons.

La reunió amb les empreses també va permetre recollir les seves demandes per a la millora de la imatge del polígon La Cort, com la necessitat d'ajustar la periodicitat del manteniment i neteja de la calçada i voreres, la jardineria i la conservació dels embornals, així com la necessitat d'introduir canvis a les zones d'aparcament, entre d'altres.