26 de gener de 2018
26.01.2018
40 Años
40 Años

Artés tindrà un nou dipòsit per millorar l'abastiment d'aigua

L'ACA finançarà part de l'obra, que podria entrar en funcionament el 2020

30.01.2018 | 07:17
Dipòsit de La Paloma, prop del qual es construirà el nou

Artés disposarà el 2020 d´un nou dipòsit d´aigua per incrementar-ne l´emmagatzematge i millorar-ne el subministrament, en aquest municipi i també a la urbanització de Vista Pirineus i al nucli de Calders. L´obre és fruit d´un conveni que l´ACA i el Consell Comarcal del Bages han aprovat recentment, i que «donarà compliment a una reclamació històrica del municipi perquè permetrà donar un millor servei i més qualitat d´aigua a Artés», segons ha apuntat el conseller comarcal de Medi Ambient, Marc Aloy.

Es tracta de construir un nou dipòsit de 1.000 m3 de reserva comarcal a la zona del Mas La Paloma, situat al costat del dipòsit de trencament de càrrega comarcal existent, i també una canonada general de 1.500 metres de longitud des d´aquest dipòsit fins a la trama urbana de la zona sud-est del poble.

Aquesta intervenció permetrà augmentar la reserva d´aigua dels sistemes comarcal i municipal, i també donarà una major seguretat al servei davant de possibles incidències. A més, suposarà una millora en la pressió de l´aigua al nucli d´Artés, i servirà com a dipòsit pulmó per alimentar l´estació de bombament cap a Vista Pirineus i Calders.

El consell comarcal es farà càrrec de l´actualització del conveni (signat fa 23 anys però que no s´havia posat en marxa), i l´execució de les obres, que l´ACA finançarà en un 80 %.

Amb aquesta actuació es complementaran les instal·lacions comarcals d´abastament d´aigua en alta Bages-Llobregat, que des del 2015 serveixen a Sallent, Avinyó, Artés i Calders.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema