17 de febrer de 2018
17.02.2018
40 Años
40 Años

Endesa implanta controls a distància en 95 centres de la Catalunya Central

A més, a 33 de les 95 instal·lacions també s'han substituït els elements de maniobra convencionals per cabines de nova tecnologia

23.02.2018 | 13:49

La companyia elèctrica Endesa ha instal·lat durant el 2017 fins a 95 nous telecomandaments en centres de transformació de la Catalunya Central, uns nous sistemes de control remot que permeten realitzar maniobres d'operació a distància. Segons han destacat fonts de l'empresa, d'aquesta manera es redueix el temps de resposta en cas d'incidències i s'assegura la continuïtat i qualitat del subministrament elèctric a les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, la Cerdanya, Osona i el Ripollès. La inversió ha estat de més d'1,7 milions d'euros.

Amb aquesta millora, el centre de control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. El centre rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D'aquesta manera, destaquen les mateixes fonts, s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del temps d'interrupció del subministrament elèctric als clients que s'alimenten d'aquestes instal·lacions, un total de 113.642. En concret, s'han instal·lat nous telecomandaments en 30 centres de transformació del Bages, 14 a l'Anoia, 11 al Berguedà, 3 a la Cerdanya, 27 a Osona i 10 al Ripollès en funció del número i tipologia de clients de cada comarca i de la infraestructura, la potència instal·lada i el percentatge de mercat.

A més, a 33 de les 95 instal·lacions també s'han substituït els elements de maniobra convencionals per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas especialment aïllant. Els nous dispositius redueixen la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s'autoregenera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18