L'Ajuntament de Callús ha iniciat els treballs per millorar la xarxa de clavegueram del municipi. Les obres s'emmarquen en un pla d'inspecció i millora de les canonades que es va posar en marxa l'any passat i que es preveu que duri tres anys. Enguany, el consistori repararà el clavegueram de la zona de sobre la via i els carrers a l'entorn de l'església. La intervenció ja ha començat i els operaris estant treballant aquest dies al carrer Santiago Rusiñol.

Segons fonts municipals, els treballs es faran principalment sense obrir els carrers, a través d'una tecnologia que permet reparar una canonada del clavegueram «amb un sistema modern i eficient». En el pressupost del 2018, l'Ajuntament ha disposat uns 84.000 euros per reparar aquests trams de clavegueram i 8.000 més per analitzar una altra part del poble.

Fa un any, l'Ajuntament de Callús va prendre la decisió de fer una revisió a fons i una reparació de la xarxa de clavegueram. Per aquest motiu, es va contractar una empresa que, per trams, es dedica a analitzar l'estat del subsòl del nucli principal del poble per on passen les clavegueres, mitjançant una càmera que filma i enregistra com es troben totes les connexions i les canonades del clavegueram. Els resultats d'aquesta anàlisi, que es farà durant tres anys en diferents parts del poble, assenyalen les principals deficiències i es proposa com reparar-les.

Segons apunten des del consistori, «amb aquesta planificació i amb les actuacions consegüents estem posant les bases perquè Callús no hagi de patir durant anys pel seu clavegueram i pugui planificar, si cal, un creixement progressiu». L'objectiu d'aquest pla és deixar les connexions i les canonades de la xarxa de clavegueram en un estat correcte.