La competició del robot és fonamental, perquè no quedar entre els 10 primers significa l'eliminació automàtica de l'equip. A Vic van quedar novens i ara se centren en millorar aquells aspectes que els van fer perdre puntuació i que hauran de sumar per poder competir a Logronyo, on els rivals seran encara més forts. La dinàmica de les proves pel robot és simple. La màquina, formada per peces de Lego, té quatre motors i dos sensors que l'ajuden a guiar-se pels colors i la llum. A la taula per on es desenvolupa l'acció hi ha diverses proves relacionades amb l'aigua, com apagar un incendi, fer pujar l'aigua d'una font o provocar una pluja (tot representat per Legos), i cada una val una puntuació determinada. Per programar el moviment, els nens calculen el temps i la velocitat del robot i llavors el programen mitjançant un portàtil.

Després s'introdueixen les dades de l'ordinador al robot a través d'un cable USB i tornen a repetir la prova, fins que troben el millor punt per evitar imprecisions i el posen en pràctica una i altra vegada. A la competició, tres parelles de cada equip disposen de dos minuts i mig per completar el màxim nombre possible de proves, i s'agafa la millor puntuació de les tres aconseguides.

A pocs dies pel desplaçament, que els ocuparà tot un cap de setmana i pel qual encara busquen patrocinadors que els financiïn el viatge i l'estada, els nens només tenen el robot al cap. Quan entrenen tots estan pendents d'ajudar els companys, i en molts casos fins i tot queden als migdies per dedicar-li més temps.