Un cava fermentat en ampolla del 2014, vins blancs, rosats i negres de la collita del 2017 i un vi ranci que és pura història seran els protagonistes del setè Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs, que es farà el dia 8 de març al teatre de Palà de Torroella.

La selecció de vins ha estat a càr-rec de la sommelier i nutricionista Clara Antúnez, que ha triat una dotzena de vins «que tenen ànima i són un reflex de l'evolució històrica», segons va manifestar després de la tria.

El Maridatge 2018 es posarà en marxa amb un tast d'oli del Cardener i pa de la fleca El Crostó de Navàs. Tot seguit es degustarà un cava cremós d'Arcadi Vilà, del Mujal, acompanyat d'una degustació de tres formatges de Cuirols. El primer plat de la nit serà una brandada de bacallà de la cuina de Cal Fuster de Serrateix, que casarà amb un vi blanc net i mineral de La Diferenta.

Un burguer de carn d'olla del restaurant 6 Sentits de Navàs es maridarà amb un vi rosat de Roger Subirana.

El farcit de llodrigó del restaurant l'Alberg de Castelladral anirà acompanyat d'un vi feréstec i taní de la vinya de la carena del Mujal de Josep Manubens.

Porc ral amb salsa, del restaurant l'Estació de Navàs, maridarà amb un vi negre de les vinyes de Vilafresca de Miquel Ruiz, amb aromes de fruita, taní i acidesa.

Finalment, la pastisseria Mas posarà la dolçor al plat amb un pastís que els comensals celebraran amb un vi dolç molt ranci que Joan Escudé elabora amb una barrica històrica (1967) i que la sommelier i nutricionista Clara Antúnez va qualificar en la tria de «petit tresor».