L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha instal·lat a l'alçada del número 54 del carrer Major el primer punt gratuït de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. Es tracta de la primera estació de recàrrega d'aquesta tipologia que s'instal·la al municipi.

El punt de recàrrega està subministrat per l'empresa especialitzada SELBA i és gratuït. Disposa d'un connector Mennekes i un de Shucko i s'activa i desactiva a través d'un web personalitzat, sense necessitat de disposar de cap targeta ni clauer. Així, per a fer-ne ús cal donar-se d'alta a través del portal www.selba.es/2400.php. Un cop formalitzada la inscripció, l'usuari rebrà un correu electrònic amb el codi PIN que permetrà activar i desactivar el punt de recàrrega. Finalment, l'estacionament del vehicle a la zona de recàrrega està limitat al temps necessari per fer l'operació, que en cap cas serà superior a les dues hores.

Ramon Planell, regidor de Medi Ambient, ha posat en relleu que "si volem donar passes significatives en la lluita contra el canvi climàtic i suscitar entre la població una petita dosi de reflexió i conscienciació cal, primer, que des de l'administració en donem exemple".