L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Callús han dut a terme diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres en diversos punts del riu Cardener al seu pas pel municipi. Concretament, s'ha actuat en una àrea de 300 metres compresa entre el pont de la carretera BV-3003 fins a l'altura del carrer dels Horts. S'ha eliminat la vegetació invasora, s'han retirat arbres morts, residus i obstacles i s'han plantat espècies d'arbres autòctons.

L'actuació s'ha centrat en l'eliminació de vegetació invasora que colonitzava aquest espai. A més de retirar la canya i les seves arrels en dos trams d'actuació i en un altre s'ha desbrossat canyar sense extracció de rizoma, ja que es troba sobre una escullera de protecció i s'ha instal·lat una làmina biodegradable (d'uns 100 m2), per tal d'evitar la rebrotada d'aquesta espècie al·lòctona. També s'han retirat arbres morts i en mal estat, residus i obstacles, a més de la redistribució dels sediments. Els treballs han finalitzat amb la plantada de vegetació autòctona.

Les mesures dutes a terme garantiran la lliure circulació de l'aigua en aquest tram, reduint el risc de possibles danys en cas d'avingudes. Els treballs, que milloraran mediambientalment aquest tram del riu, han tingut un cost de 12.365 euros, finançats en el 80% per l'ACA i el 20% restant per l'ajuntament.