Sant Salvador de Guardiola obrirà aquest dissabte a l'espai polivalent La Sala una exposició en què per primera vegada es mostraran al públic les obres i els dibuixos de Jesús Morgado, veí del municipi i estudiant de l'Escola d'Art de Manresa que va morir el passat setembre a l'edat de 20 anys a causa d'una peritonitis. Es podrà veure fins al 29 de març.

Es tracta d'un conjunt d'obres que, segons els promotors de la mostra, són "plenes de personalitat i elaborades amb diferents tècniques i formats, on Morgado reflectia tot el seu món interior". A més, l'exposició coincideix amb la setmana en què cau el Dia Internacional de la Dona. Un gènere, el femení, molt recurrent en els dibuixos de Morgado.

L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola és qui organitza l'exposició en estreta col·laboració amb la família de Jesús Morgado, que ha cedit lliurament les obres i ha assessorat en el disseny de l'esdeveniment. Així es pretén homenatjar aquest dibuixant, que sota el pseudònim de 'Pachus', va deixar amb només 20 anys un ampli llegat d'obres de diferents característiques, que ara es mostraran al públic. Alguns d'aquests dibuixos, de fet, havien servit per il·lustrar cartelleres i dissenys del propi consistori. Pocs mesos abans de la seva mort va guanyar el concurs de punts de llibre de la Biblioteca del Casino de Manresa amb un dels seus dibuixos.

L'exposició, que s'inaugurarà dissabte a les 11 a La Sala, comptarà amb la presència del director de l'Escola d'Arts de Manresa, Daniel Hernández Massegú, així com de representants del consistori guardiolenc. L'Ajuntament, a més, ja ha anunciat que es completarà l'homenatge a l'abril amb l'edició d'una revista especial amb algunes de les obres més destacades de Jesús Morgado. Una iniciativa en què també s'involucra la seva família.