L'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) reivindica la necessitat de formar un nou Govern a la Generalitat «que funcioni i ens permeti continuar amb la feina que tenim encomanada cap a la independència». Així ho va expressar ahir el vicepresident i actual líder de l'entitat després de la renúncia de Neus Lloveras, Jordi Gaseni, en la reunió que el consell directiu va celebrar a Santa Maria d'Oló, prèvia a l'assemblea general ordinària que la setmana que ve ha d'escollir nou president.

La trentena de membres que van assistir a la reunió d'ahir a l'Espai Hemalosa d'Oló van donar el vistiplau a l'única candidatura que, de moment, concorre a les eleccions, i que encapçala l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera (PDeCAT), amb l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), de número dos. Pel que fa a la vicepresidència segona, continuarà a mans de l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), i de cara als propers dies s'acabaran de concretar la resta de noms tant pel que fa al Consell Directiu com a la Comissió Executiva de l'AMI.

Es tracta d'una candidatura de consens dins l'entitat, per bé que hi ha la possibilitat de presentar-ne d'altres de possibles fins a 48 hores abans de la celebració de l'assemblea general, en què es votarà el nou president, i que s'ha convocat per al proper 15 de març al matí a Tàrrega.

Unitat del municipalisme

Més enllà de si es presenta o no una nova llista, Gasoni destacava ahir la importància «que els alcaldes anem a l'una». Va defensar el paper «imprescindible» que considera que el municipalisme ha fet pel procés sota la presidència de Lloveras, «al costat del Govern i la societat civil», i aposta «per continuar-hi sent».

Com a part involucrada en el procés, l'AMI reivindica la necessitat de constituir un nou govern, i aquest diumenge farà costat a la mobilització que l'ANC ha convocat en aquest sentit.

«És un clam, i des de l'AMI ens sumem a la voluntat d'aconseguir la unitat necessària per continuar endavant», apuntava ahir Gaseni, convençut que hi haurà un acord «perquè el que ens hi juguem és massa important». Ara, sense una presidència formal, l'entitat té «un buit de poder» que preveu resoldre amb l'assemblea del dia 15 de març, i «serà a partir d'aleshores que explicarem quin ha de ser el nostre full de ruta» en aquest procés.