El setè maridatge de la Mostra de Vins de Navàs va viure aquest dijous al vespre al teatre de Palà de Torroella la seva hora més violeta, amb el focus posat en les dones i la lluita per la igualtat de gènere. La sommelier Clara Antúnez, la presentadora Anna Pla, la regidora Sara Cortina, en funcions d´alcaldessa, recitant uns versos de Maria Mercè Marçal, i la geganta Eulàlia van visualitzar aquesta reivindicació. Un brindis de dones va arrodonir el moment, amb el dring de més de dues-centes copes.

El Maridatge 2018 es va obrir amb un tast d'oli del Cardener i pa de la fleca El Crostó de Navàs. Tot seguit es va degustar un cava cremós d'Arcadi Vilà, del Mujal, acompanyat d´una degustació de tres formatges de Cuirols. El primer plat de la nit va ser una brandada de bacallà de la cuina de Cal Fuster de Serrateix, que es va casar amb un vi blanc net i mineral de La Diferenta.

Un burguer de carn d'olla del restaurant 6 Sentits de Navàs es va maridar amb un vi rosat de Roger Subirana. El farcit de llodrigó del restaurant l'Alberg de Castelladral va anar acompanyat d'un vi feréstec i taní de la vinya de la carena del Mujal de Josep Manubens. El porc ral amb salsa, del restaurant l'Estació de Navàs, es va acompanyar amb un vi negre de les vinyes de Vilafresca de Miquel Ruiz, amb aromes de fruita, taní i acidesa.

Finalment, la pastisseria Mas va posar la nota dolça a la nit amb un pastís que els comensals van degustar amb un vi dolç molt ranci que Joan Escudé elabora amb una barrica històrica (1967).

Abans d´abaixar el teló, el regidor de Món Rural, Gerard Massegú va fer un torn d´agraïments i va tancar l´acte reivindicant «que cada dia sigui un 8 de març» recordant, «que elles sempre tenen més mèrit», referint-se al paper de les dones a la vida quotidiana.