13 de març de 2018
13.03.2018
40 Años
40 Años

La Diputació analitzarà si és viable crear un servei funerari supramunicipal

L'ens provincial farà un estudi de mercat de la comarca, i també del marc de regulació i de les ordenances municipals

16.03.2018 | 19:20

La Diputació de Barcelona serà l'encarregada d'elaborar un estudi de viabilitat econòmica sobre la prestació dels serveis funeraris al Bages, anàlisi que pretén determinar si seria possible crear un servei de caràcter públic a la comarca o buscar altres tipus de mesures. El compromís és que aquest document es presentarà abans de finalitzar aquest any.

Després que el plenari aprovés una moció per estudiar la viabilitat d'una empresa pública supramunicipal de serveis funeraris que operi al Bages i constituir la comissió de treball per analitzar aquesta necessitat, l'anàlisi de mercat permetrà determinar la viabilitat de la prestació d'aquest servei.

El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, ha destacat que «l'estudi serà de gran valor per conèixer l'estat del sector i determinar les actuacions a seguir properament per abaratir els costos actuals i oferir nous serveis».

Segons es va detallar, en aquesta fase s'analitzarà el marc normatiu de la regulació de la prestació de serveis funeraris a Catalunya en l'àmbit local, d'acord amb la normativa autonòmica i estatal, així com a les respectives ordenances i reglaments municipals a la comarca del Bages.

A més, es realitzarà una anàlisi preliminar del mercat de serveis funeraris, valorant l'oferta i la demanda i els preus i costos de les empreses que ofereixen aquests serveis i definir la possible inversió que s'hauria de realitzar. D'aquesta manera, es podran extreure conclusions concretes i fer un diagnòstic en relació als principals punts forts i febles del projecte i dels factors claus que poden condicionar de manera rellevant la seva viabilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18