El que era més urgent ja està pràcticament fet. El turó de Castellet, damunt del qual s´assenta el conjunt que dóna nom i simbologia a Sant Vicenç, s´ha fixat per evitar que l´erosió a la que estava exposat pogués provocar danys a les edificacions que hi ha al capdamunt. L´empresa especialitzada contractada pel consistori santvicentí ja ha realitzat la major part dels treballs i es pot veure la paret del turó relligada i cimentada, de manera que ja té l´estabilitat garantida.

Aquesta intervenció que ara s´està enllestint era la que tenia més urgència. En concret, s´ha intervingut a la part de ponent, ja que el talús de terra i pedra s´havia anat desprenent progressivament i en feia perillar l´estabilitat. Fins al punt que els moviments ja havien causat que s´obrissin esquerdes a la paret de la casa de l´ermità que dóna a aquest vessant.

Per poder portar a terme els treballs, la primera actuació que es va fer va ser, precisament, la de fixar aquest edifici amb una estructura de ferro per evitar més afectacions.

Es va començar per retirar els elements vegetals existents als murs de pedra i als marges. Posterrioment s´han fet perforacions a la paret del talús i s´hi han instal.lat ancoratges amb barres d´acer en els llocs més sensibles, i s´ha relligat tot amb malla metàl·lica i ciment projectat.

L´Ajuntament de Sant Vicenç va aprovar a principi de l'any passat un pla director que recull el conjunt d´actuacions que caldrà dur a terme per fer de Castellet un conjunt completament condicionat, embellit i visitable. Intervencions que s´ha calculat que tindran un cost global d´1,5 milions d´euros.

A la part oposada del turó (la de llevant) ja es va fer una intervenció d´aquestes característiques l´any 2002, ja que era la zona sobre la qual s´assentava la torre, i en aquell moment era la que patia un procés d´erosió més accentuat.

En aquestes primeres fases també es preveu realitzar un estudi arqueològic i la redacció de dos projectes d´intervencions posteriors. En concret, els de les fases 3 i 6, que són per a la recuperació de la torre (que en el futur s´obrirà perquè sigui visitable i es pugui accedir fins a la part superior), i la rehabilitació de la casa de l´ermità.

Entre altres treballs que s´han de dur a terme en el futur, hi ha l´estudi de la cisterna situada sota l´ermita, que correspon a un antic temple preromànic, a l´antic castell o a alguna altra estructura, i la consolidació del petit temple; l´adequació del pati que hi ha situat entre la casa de l´ermità i la torre medieval; i la urbanització dels camins d´accés al conjunt, amb la construcció de murets, baranes, il·luminació i mobiliari urbà. El projecte ha rebut l´ajut d´un fons europeu mitjançant un pla turístic de tota la comarca.